Blog: Week van de Werkstress

Binnenkort is het de week van de werkstress (14 t/m 17 november). Een goed moment om hier extra aandacht voor te vragen binnen je bedrijf want stress op de werkvloer is namelijk beroepsziekte nummer 1 ! Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out.

Hieronder alvast eerste 3 tips hoe om te gaan met stress op de werkvloer. Vanaf nu ontvang je wekelijks een nieuwe tip.

1. Start de dag met het maken van een planning/takenlijstje. Schrijf hier op wat je die dag moet doen. Plan hierin ook je rustmomenten. Het overzicht geeft je houvast. Je kan ook aan het einde van een werkdag alvast een lijstje voor de volgende dag maken. Dat helpt je ’s avonds om je werk los te laten. Als je in je vrije tijd dan nog aan iets denkt, schrijf je dit meteen op.

2. Neem niet te veel hooi op je vork. Delegeer waar kan en leer NEE zeggen. Zeg niet meteen ‘ja’ als iemand iets van je wil, waar je eigenlijk geen zin in hebt. Vraag tenminste bedenktijd, dat maakt het makkelijker om af te zeggen.

3. Niet alles hoeft perfect te zijn. Goed is vaak goed genoeg. Sta jezelf toe om fouten te maken. Juist van fouten maken, leer je het meest.

Wil je toch alvast meer tips of ben je benieuwd naar het speciaal door ons ontwikkelde stresspakket voor bedrijven? Kijk op www.vitaalconsulting.nl of bel Dorien de Wit: 06-23207980